Goudgeel en rijp met een frisse afdronk. Citroengras met rinse appels, maar ook een vers geplukt veldboeket. Dan kruidig als de verbena op de voorgrond treedt. In de mond verrassend verfrissend en lekker mellow citrussy, met een zacht zoete finish waar ook wat tanninen om de hoek komen kijken. Goed als aperitief maar meer nog als begeleider van gerechten.
Van Nahmen, begon in 1917 als producent van appelstroop en is sinds de jaren '30 uitgegroeid tot een specialist in vruchtensappen. Onder leiding van eigenaar Peter Van Nahmen hanteert het bedrijf een slowfood-benadering, waarbij handgeplukt fruit zonder toevoegingen wordt verwerkt. De focus ligt op enkelvoudige fruitrassen, en het bedrijf moedigt daarbij de teelt van minder bekende variëteiten aan. Met bijna dertig verschillende sappen waaronder van bekende wijndruiven, biedt Van Nahmen ons veel keuze - altijd fijn. Hun methode om het fruit zo lang mogelijk aan de boom te laten rijpen draagt bij aan de kwaliteit van het sap. De sappen worden geschonken in high-end Horeca, zoals de Librije, en kunnen heel goed als verfijnd alternatief gelden voor wijn. Schenk het sap in een wijnglas, eventueel met bruisend bronwater of alcoholvrije bubbel.
Perfect bij Aziatische gerechten met fenegriek of kerrie, of Arabische gerechten zoals kip tajine met kaneel en kruidnagel.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)