Wat een leukerd. Ik krijg meteen visioenen van een picknick op een zomerse dag. Aardbeitjes, scones en dan een fles Sparkling Juicy Tea Rose Darjeeling Rhabarber. Fris rood fruitig met een smokey touch, fijn bloemig door de roosjes en een goeie twangggg van de rabarber. Op en top zomers.
Van Nahmen, begon in 1917 als producent van appelstroop en is sinds de jaren '30 uitgegroeid tot een specialist in vruchtensappen. Onder leiding van eigenaar Peter Van Nahmen hanteert het bedrijf een slowfood-benadering, waarbij handgeplukt fruit zonder toevoegingen wordt verwerkt. De focus ligt op enkelvoudige fruitrassen, en het bedrijf moedigt daarbij de teelt van minder bekende variëteiten aan. Met bijna dertig verschillende sappen waaronder van bekende wijndruiven, biedt Van Nahmen ons veel keuze - altijd fijn. Hun methode om het fruit zo lang mogelijk aan de boom te laten rijpen draagt bij aan de kwaliteit van het sap. De sappen worden geschonken in high-end Horeca, zoals de Librije, en kunnen heel goed als verfijnd alternatief gelden voor wijn. Schenk het sap in een wijnglas, eventueel met bruisend bronwater of alcoholvrije bubbel.
Garnalencocktail met grapefruit of een mediterraan gekruide octopuscarpaccio. Ook leuk voor je Hight Tea.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)