Kweepeer (quitte) kan iets riesling-achtigs hebben en hier proef je bovendien een heerlijk exotisch tintje. Perzik en een klein beetje gout de pétrol. Zeer gastronomisch sap, dus waar je normaal een gerijpte riesling bij zou schenken, kun je ook deze Van Nahmen sparkling tea kiezen.
Van Nahmen, opgericht in 1917 door overgrootvader Wilhelm van Nahmen, begon als producent van appelstroop en is sinds de jaren '30 uitgegroeid tot een specialist in vruchtensappen. Onder leiding van eigenaar Peter Van Nahmen hanteert het bedrijf een slowfood-benadering, waarbij handgeplukt fruit zonder toevoegingen wordt verwerkt. De focus ligt op enkelvoudige fruitrassen, en het bedrijf moedigt daarbij de teelt van minder bekende variëteiten aan. Met bijna dertig verschillende sappen waaronder van bekende wijndruiven, biedt Van Nahmen ons veel keuze - altijd fijn. Hun methode om het fruit zo lang mogelijk aan de boom te laten rijpen draagt bij aan de kwaliteit van het sap. De sappen worden geschonken in high-end Horeca, zoals de Librije, en kunnen heel goed als verfijnd alternatief gelden voor wijn. Schenk het sap in een wijnglas, eventueel met bruisend bronwater of alcoholvrije bubbel.
Lekker bij kip en kalkoen en vis of schaal- en schelp.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)