Ook al is dit een virgin riesling, je ruikt meteen zijn vertrouwde rijpe appelaroma's en proeft de mineraliteit. Mooi sap met een aangename zure toon als rode draad en een honingzoete finish.
Sappen van wijndruiven vind ik meestal niet zo'n succes, omdat die druiven niet voor niets in gefermenteerde vorm gedronken worden: de zitten vol suikers. Dat is heel prettig als je alcohol probeert te maken, maar minder wenselijk als je ze ongefermenteerd in je glas krijgt - met de druivensuikers nog intact. Meestal zijn die sappen dan ook nogal zoet - zoals deze.
Van Nahmen, begon in 1917 als producent van appelstroop en is sinds de jaren '30 uitgegroeid tot een specialist in vruchtensappen. Onder leiding van eigenaar Peter Van Nahmen hanteert het bedrijf een slowfood-benadering, waarbij handgeplukt fruit zonder toevoegingen wordt verwerkt. De focus ligt op enkelvoudige fruitrassen, en het bedrijf moedigt daarbij de teelt van minder bekende variëteiten aan. Met bijna dertig verschillende sappen waaronder van bekende wijndruiven, biedt Van Nahmen ons veel keuze - altijd fijn. Hun methode om het fruit zo lang mogelijk aan de boom te laten rijpen draagt bij aan de kwaliteit van het sap. De sappen worden geschonken in high-end Horeca, zoals de Librije, en kunnen heel goed als verfijnd alternatief gelden voor wijn. Schenk het sap in een wijnglas, eventueel met bruisend bronwater of alcoholvrije bubbel.
Lekker bij varkensvlees, kalfsvlees, kip en kalkoen, rundvlees, pasta.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)