Deze zoete kweepeer-appelsapbubbel is echt zoet. Zoet, maar super gastronomisch. Na het eerste slokje kreeg ik DIRECT trek in blauwe kaas, na het tweede in appelspekpannenkoeken en na het derde in een vruchtengebakje. Bottom line is denk ik: je wilt er wat bij eten. Eten is weten.
Van Nahmen, opgericht in 1917 door overgrootvader Wilhelm van Nahmen, begon als producent van appelstroop en is sinds de jaren '30 uitgegroeid tot een specialist in vruchtensappen. Onder leiding van eigenaar Peter Van Nahmen hanteert het bedrijf een slowfood-benadering, waarbij handgeplukt fruit zonder toevoegingen wordt verwerkt. De focus ligt op enkelvoudige fruitrassen, en het bedrijf moedigt daarbij de teelt van minder bekende variëteiten aan. Met bijna dertig verschillende sappen waaronder van bekende wijndruiven, biedt Van Nahmen ons veel keuze - altijd fijn. Hun methode om het fruit zo lang mogelijk aan de boom te laten rijpen draagt bij aan de kwaliteit van het sap. De sappen worden geschonken in high-end Horeca, zoals de Librije, en kunnen heel goed als verfijnd alternatief gelden voor wijn.
Wordt geadviseerd bij desserts met vruchten, of bij kreeft.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)