Dit is witte wijn geinfuseerd met zwarte Ceylon, plus bergamotaroma (bloemetjes). Wat voor wijn dat kan ik niet op de fles vinden dus laten we afgaan op de smaak. En die is dus 'anders'.
De kleur is goudgeel, de neus is heel aromatisch. Als dranken sterk naar bloemen ruiken of naar fruit, dan ligt de verdenking van chemische trucjes altijd op de loer, hier dus veroorzaakt door van de Earl Grey. De smaak is overwegend citrus, met een kruidige inborst. De smaak is minder zoet dan de vorige batch, maar ik weet niet zeker of de combi met deze theesoort werkt.
Ik ga er nog even over nadenken.
De Nederlandse Nicoline en Emiel ontmoetten op hun reis door Sri Lanka twee Sri Lankanen, waaruit een jarenlange vriendschap ontstond en een intense passie voor thee. Het echtpaar import nu theeën en creeert daarom onder andere de verschillende smaken voor T-Vino - een blend van thee en gedealcoholiseerde wijn uit Duitsland.
Het is altijd even schakelen als je dranken proeft die je niet kent. Natuurlijk ken je de smaak van thee, ook wel koud, en je kent die van wijn, misschien zelfs wel al van gedealcoholiseerde wijn. Maar meestal gooi ik die twee niet bijelkaar. De makers van T-vino Emiel en Nicoline wel. Vanuit een passie voor Sri Lanka en de thee daarvandaan, creeerden zij een lijn thee-wijnen of wijn-theeen met verschillende profielen.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)