De Bellino heeft een heerlijk pink kleurtje. Troebel, want je moet ‘m even kantelen voor gebruik, en hij smaakt naar vers fruit, met name perzik en een vleugje druif. Er wordt gewerkt met druivenmost en dus niet met gedealcoholiseerde prosecco, ik knijp er zelf soms nog stiekem een sprietsje citroen in, dan gaat ‘ie nog meer kijken op het origineel. En schenk ’m echt behoorlijk koud, direct uit de koelkast dus en zet de fles daarna op ijs. Serveer in een coup voor extra wow effect.
De Bellini is de wereldberoemde cocktail op basis van witte perzik en droge prosecco, ontstaan in de legendarische Harry's Bar in Venetië rond de jaren dertig. Bartender Giuseppe Cipriani vernoemde de cocktail naar de Venetiaanse schilder Bellini omdat de oranje kleur hem aan een van Bellini’s schilderijen deed denken.
En nu hebben we ‘m dankzij een andere Italiaanse barman, Giancarlo Mancino, kant-en-klaar in een (tikkie kitsche) fles. Er zijn drie versies, de Sei Bellissimi Bellino (0%) en Rossino (0% met aardbeipulp ipv perzik) en de regular Bellini (met 5.8%).
Wat onderscheidt deze RTD cocktails van de doorsnee zoete fruitdrank? Je proeft meteen dat de ingredienten van hoge kwaliteit zijn. Sei Bellissimi gebruikt druivenmost (en voor de Bellini prosecco) van de Moscatel Piemontese van een wijnboer uit Trentino, waar ook het verse fruit vandaan komt.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)