De Rossino is wat donkerder van kleur dan de Bellino, diep koraal roze met een fijn prikkeltje. Ook troebel, want je moet ‘m even kantelen voor gebruik. Hij smaakt naar vers fruit, met name aardbei. Lekker, maar doet erg denken aan het verse aardbeisap van de appie, al zit hier een verfrissende afdronk aan. Er wordt gewerkt met druivenmost en dus niet met gedealcoholiseerde prosecco. Schenk ’m flink koud, direct uit de koelkast dus, en zet de fles daarna op ijs. Serveer in een coup voor extra wow effect.
De Bellini is de wereldberoemde cocktail op basis van witte perzik en droge prosecco, ontstaan in de legendarische Harry's Bar in Venetië rond de jaren dertig. Bartender Giuseppe Cipriani vernoemde de cocktail naar de Venetiaanse schilder Bellini omdat de oranje kleur hem aan een van Bellini’s schilderijen deed denken.
En nu hebben we ‘m dankzij een andere Italiaanse barman, Giancarlo Mancino, kant-en-klaar in een (tikkie kitsche) fles. Er zijn vier versies, de Sei Bellissimi Bellino (0%) en Rossini (5.7%)en Rossino (met aardbeipulp ipv perzik) en de regular Bellini (met 5.8%).
Wat onderscheidt deze RTD cocktails van de doorsnee zoete fruitdrank? Je proeft meteen dat de ingredienten van hoge kwaliteit zijn. SeiBellissimi gebruikt druivenmost (en voor de Bellini prosecco) van de Moscatel Piemontese van een wijnboer uit Trentino, waar ook het verse fruit vandaan komt.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)