Glöd betekent Gloed in het Zweeds, een geweldig gekozen naam voor deze berkenschnaps uit de oerbossen van het Jämtland. Aan het berkensap worden kardemom en citrusvruchten toegevoegd, waardoor een winterse, rijke smaak ontstaat die lekker fris is met een warme honingachtige gloed.
SAV Glöd smaakt puur-natuur en heeft geeft een hoge winterse vibe af.
Ik probeerde hem ijskoud on the rocks, als 'gin' in een gin & tonic, en - mijn favoriet - als hete schnaps (gewoon even in de magnetron zetten). Ik ben helemaal fan, en denk dat ik hiermee het perfecte alternatief voor een gluhweinmomentje gevonden heb.
Let op: na openenen bewaren in de koelkast
Ijskoud on the rocks, in een mix of cocktail of gloeiend heet (52-54°C).
Savhuset, dat letterlijk 'Saphuis' betekent, is gelegen in Östersund, Zweden. Ze maken wijnen en schnaps met als belangrijkste ingrediënt berkensap, een traditioneel Arctisch voedingssupplement dat in de lente wordt getapt uit de oerbossen van het Jämtland. Het sap van SAV komt van bomen binnen een straal van 5 kilometer rond het Storsjönmeer, waar de mineraliteit in de bodem het hoogst is. Het behoud van de omliggende bossen staat centraal, en zorgvuldige oogstmethoden zorgen ervoor dat de berkenbomen ongeschonden blijven.
Als borrel of bij een stukje harde kaas of pure chocoladedesserts.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)