Blend van heel chique merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon uit St. Emilion. Gemaakt van het chateau’s beste cuvée, volgens eigen zeggen. Gegeven de status van het chateau (en de prijs van de fles), mag ik van mezelf mijn innerlijke wijnschrijver loslaten en ga neuzelig all out: Mooi ruby rood van kleur. Geurt naar rood fruit, en doet inderdaad aan als wijn. In de mond soepel licht rood, je proeft kersen, aardbei, en je hebt geen last van dealcoholiseringsgeur, althans nauwelijks. De smaak is vrij neutraal, zuren goed in balans, met wat melkzuren die zich langszaam presenteren. Dan: bloedsinaasappel, heel aangenaam. En dat is wat het is, aangenaam, maar dus niet mindblowing. Het geheel geeft wel echt een vineuze-ervaring, De echte kurk en het wassenkapje dragen daar ook aan bij. De pest is: de grond waar die druiven op groeien is echt takkeduur, en daarom deze wijn ook. Maar helaas komen die terroir-specifieke heerlijkheden die de prijs van een een St.Emilion soms rechtvaardigen, hier toch niet meer helemaal uit de verf. Het resultaat is zeker mooi, maar niet spectaculair, dus of je daar 30 euro aan uit wilt geven is aan jou.
Château Clos de Boüard wordt geleid door Coralie de Boüard (dochter van Hubert de Boüard de la Forest en eigenaar van het wereldberoemde Bordelaise Château Angélus in St. Emilion.) Coralie maakt Bordeaux in Montagne-St. Emilion, en gaat met haar tijd mee. Ze ziet dat er vraag is naar goede alcoholvrije wijn. Van de 15.000 flessen die ze per maand verkoopt, zijn er nu 600 alcoholvrij.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)