Lekker zoet, deze traubensecco van Moezel-wijnmaker Axel Pauly.
'Met of zonder alcohol, de man weet gewoon hoe hij met druiven moet omgaan,' las ik als aanprijzing. Maar mind you - met druiven die bestemd zijn om wijn van te maken. En die hebben om die reden lekker veel suikers, die omgezet kunnen worden in alcohol. Als je die suikers niet laat fermenteren, wordt het sap kneiterzoet - iets wat we bij alcoholvrije alternatieven misschien minder zoeken.
Van de eerste slok moest ik daarom even bijkomen. De naam is niet zo slim gekozen, want dit lijkt a) niet op een prosecco en het is b) allesbehalve secco (droog). Het is dessertwijn. Als je je daarop instelt wordt de wijn een stuk toegankelijker. Ik zou 'm drinken bij een fruitdessert of misschien bij een stuk lever of paté.
PS: pas op bij het openen, de kroonkruk sprong bij mij 4 meter de lucht in :)
In het midden van de Moezel ligt Lieser, dicht bij Bernkastel, dit is de thuisbasis van het zeven hectare tellende wijngoed van Axel Pauly. Sinds 2009 is Axel de derde generatie die verantwoording draagt voor het familiewijngoed. Zijn grootvader was naast wijnboer nog visser in diezelfde Moezel. In zijn wijnen proef je altijd de identiteit van zijn geboortegrond; wijn met een regionaal karakter, licht en met de typische moezel leisteen als kenmerk.
Zoet, lekker bij paté, aardbeien met slagroom, fruitdesserts.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)