Diep rood, en romig. Ruikt naar cranberrie-druiven-dubbeldrank. Met een vleugje kokos en mysterie. Prachtige, lange zuren. Ik drink dit langzaam, met plezier. Er zullen genoeg mensen zijn die denken; mmm ja, da’s sap, waarom moet dit 24 euri kosten? Daar zeg ik tegen: neee, dit is niet gewoon sap, want het heeft veel meer lagen en diepte en je raakt er veel minder snel op uitgekeken. Dit is sap om van te nippen.
Muri komt voort uit de innovatieve, gastronomische gemeenschap in Kopenhagen, het epicentrum van de New Nordic Cuisine en fermentatiebolwerk bij uitstek. Murray Paterson richt Muri op in 2020, nadat hij als distilleerder heeft gewerkt bij het baanbrekende Empirical Spirits. Voormalig chef-kok Ioakeim Goulidis komt er later bij na een avontuur bij het wereldberoemde Noma Fermentation Laboratory. De beide pioniers gebruiken uiteenlopende culinaire technieken en ongebruikelijke ingrediënten om spannende blends te creëren die bol staan van ambacht en verhaal. Ze zijn gefixeerd op de nieuwe mogelijkheden, smaken en percepties van de dynamische Nolow wereld.
charcuterie, kaas en ceviche
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)