Net als bij de witte Moderato, kun je je, met een beetje fantasie, voorstellen dat dit een wijn mét alcohol is. De wijnen van Moderato zijn subitiel, niet zo in your face, en ze worden beter (sprekender) met een klein beetje lucht krijgen.
Leuk die blend van merlot en tannat - die laatste druif is kampioen in tanninen. Daarvan blijven er niet zo heel veel over na het dealcoholiseren, maar juist daarom heeft de wijn nu een fijne 'grip' en zit je niet met zo'n schraalhans.
De smaak is die van een koele, kalme rood, zonder kapsones, maar van een natuurlijke schoonheid.
Een van de beste gedealcoholiseerde rode wijnen die ik tot nu toe geproefd heb.
Two dudes on a mission! Sebastien komt uit een familie van distilleerders in Cognac en Fabien heeft een achtergrond in duurzame dranken. Ze sloegen de handen ineen om 0,0% cuvées te creëren, met een laag suikergehalte en speciaal voor wijnliefhebbers. "Geen compromis over kwaliteit" is het credo van Moderato en samen met hun oenoloog Frédéric streven ze ernaar om de perfecte alcoholvrije wijnen te maken, door een uitvoerig selectieproces voor wijnen in de cuvée. Eenmaal geselecteerd worden de wijnen voorzichtig gedealcoholiseerd met vacuümdistillatie bij lage temperatuur. De laatste stap is de "assemblage", of het mengen, waarbij voor elke wijn de perfecte expressie wordt gevonden.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)