Ik heb veel 'echte' rosé's geproefd. Die heb je ook in alle soorten en maten. Niet alle rosé leent zich als terrasslobber. De smaakprofielen varieren van lichte snoepjesrosé tot stevige gastronomische krachtpatsers uit de Provence. Met de gedealcoholiseerde rosé's krijgen we er weer een nieuw gamma bij. De zalmkelurige Moderato houdt het midden tussen zacht en fruitig, met een aangename grapefruitneiging en een sappige finish.
Two dudes on a mission! Sebastien komt uit een familie van distilleerders in Cognac en Fabien heeft een achtergrond in duurzame dranken. Ze sloegen de handen ineen om 0,0% cuvées te creëren, met een laag suikergehalte en speciaal voor wijnliefhebbers. "Geen compromis over kwaliteit" is het credo van Moderato en samen met hun oenoloog Frédéric streven ze ernaar om de perfecte alcoholvrije wijnen te maken, door een uitvoerig selectieproces voor wijnen in de cuvée. Eenmaal geselecteerd worden de wijnen voorzichtig gedealcoholiseerd met vacuümdistillatie bij lage temperatuur. De laatste stap is de "assemblage", of het mengen, waarbij voor elke wijn de perfecte expressie wordt gevonden.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)