Het blijft ingewikkeld om rood een beetje in zijn waarde te laten na een de-alcoholiseersessie. Ook deze fijne blend van merlot-grenache blijft niet helemaal zichzelf. De basiswijn schemert door, maar bereikt de smaakpapillen ietwat aangedaan. Zwarte en rode bessen. Goede tanninen.
De broers Prosper en Louis Marie Teisserenc kochten het domein Domaine de l’Arjolle in Pouzolles (Languedoc-Roussillon), in 1974. Vier jaar later bottelden ze hun eerste wijn.
De wijnen van het domein vallen onder de appellation Côtes de Thongue. Dat heeft een heel gevarieerd terroir, waardoor het bedrijf veel verschillende druivenrassen kan telen. Zo staan cabernet sauvignon en grenache op vrij zware grond (klei en kiezel), terwijl syrah het beter doet op mergel en kalk. Voor de witte rassen – sauvignon blanc, chardonnay, muscat en viognier – zijn de vruchtbare hellingen rondom het domein met hun zanderige mergelbodems ideaal. Merlot en cabernet franc tot slot voelen zich thuis op alluviale gronden (afzettingen van rivierslib), die het water goed vasthouden.
De familie produceert zo’n twintig wijnen. Louis Marie is inmiddels teruggetreden, zijn zoon François is nu verantwoordelijk voor de vinificatie. Zijn rode wijnen zijn doorgaans vol en krachtig, en rijpen op eiken vaten of foeders; de witte zijn rijp en rond. Alle witte wijnen rijpen op de lie (het gistbezinksel), wat extra aroma’s en een voller mondgevoel oplevert.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)