My god, wat een heerlijke frisdrank is dit. Of is mag ik het zo niet noemen, want dit is kefir. Water kefir om precies te zijn, op basis van vruchten met rietsuiker en water, gefermenteerd met behulp van kefirkorrels. Je kunt erbij gooien wat je lekker lijkt, en dit is mijn favoriet va Kult: passievrucht, groene thee en simcoe hop. Fris, doet droog aan (dus niet zoet) maar wel fruitig en met die lekkere hop voor een bittertje. Fav!
Waterkefir (gefilterd water, waterkefircultuur, rietsuiker* (gedeeltelijk omgezet door fermentatie), citroenconcentraat*), passievruchtensap (2%)*, groene thee-infusie*, Simcoe hop (0,05%)*
*van biologische landbouw
De Belgische bio-ingenieur Mathilde Riga verbaasde zich altijd al over de ongelooflijke prestaties die kunnen worden bereikt wanneer miljoenen kleine organismen zich verenigen voor een gemeenschappelijk doel:
Mathilde: "Het begon allemaal in mijn eigen keuken waar ik begon te experimenteren met gefermenteerde producten. Op een dag gaf mijn moeder me een handvol kefirkorrels. Toen wisk ik al snel dat er iets buitengewoons ging gebeuren. Wat begon als een eenvoudig zelfgemaakt brouwsel, bleek al snel meer te zijn dan alleen een verfrissend aperitief. Met het besef van de voordelen die kefir biedt ten opzichte van traditionele frisdranken, werden in oktober 2020 de zaden van KULT gezaaid, wat het begin markeerde van een spannend avontuur."
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)