Donker bosvruchtenelixer, met intense bijna mystieke smaken. Alsof je op een warme zomerdag door een donker woud wandelt. Verkoelend, rustgevend maar toch opwindend. In de afdronk umami en wat tanninen. Geiger weet met zijn blends emoties en associaties op te roepen die ik voorheen alleen bij wijnen (met alcohol) heb ervaren. Diep onder de indruk. Blend: 75% gedealcoholiseerde wijn, waarvan 45% grenache, pruimensap 10%, druivensap, bessensap, bramensap, kruiden- en bloemenextract en specerijen. Van sap Meister Jörg Geiger. Geen koolzuur in deze.
Fruitkweker, cider- en sappenfabrikant Manufaktur Jörg Geiger uit Zuid-Duitsland pionierde ruim 30 jaar geleden met de eerste alcoholvrije dranken als alternatief voor wijn. De inspiratie hiervoor lag in meer dan 300 jaar familiegeschiedenis in de productie van laag-alcoholische ciders. Het ongegiste sap van zelfgeteelde oude rassen appels en peren vermengd met ander fruit, groenten en verse kruiden, specerijen en bloesems zouden de basis worden van een geheel nieuwe categorie dranken.
Bij sterke gerechten, donkere sauzen, gerijpte harde kaas.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)