Verwacht geen faux-sauvignon, maar iets dat in plaats van sauvignon geschonken kan worden, met een heel eigen identiteit. En bijzonder goed, want van sap meister Geiger. Dit is een wonderlijke blend van gedealcoholiseerde sauvignon blanc en cider met bloesems en kruiden, plus het sap van pruimen, peren en kruisbessen. Klein belletje, flinke zuren en veel vulling. Geiger maakt dranken met een uitgesproken profiel die bijzonder gastronomisch inzetbaar zijn. Deze ‘sauvignon blanc’ is in en in vegetaal, groene tonen van groene paprika en rijpe appels buitelen over elkaar heen. En dan die bedwelmende kruidigheid, fascinerend! 75% gedealcoholiseerde wijn (waarvan 50% sauvignon blanc) in een blend met kruisbessensap, gedealcoholiseerde cider, perensap, mirabelpruimensap 6%, kruidenextract, bloemenextract 0,2% en specerijen.
Fruitkweker, cider- en sappenfabrikant Manufaktur Jörg Geiger uit Zuid-Duitsland pionierde ruim 30 jaar geleden met de eerste alcoholvrije dranken als alternatief voor wijn. De inspiratie hiervoor lag in meer dan 300 jaar familiegeschiedenis in de productie van laag-alcoholische ciders. Het ongegiste sap van zelfgeteelde oude rassen appels en peren vermengd met ander fruit, groenten en verse kruiden, specerijen en bloesems zouden de basis worden van een geheel nieuwe categorie dranken.
Bij lichte koude voorgerechten, schelp- en schaaldieren, lichte groentegerechten.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)