Mooi aards sap, van 85% appel en 15% bieten. Zacht, schoon en een beetje wee. Geeft een wat macrobiotosche vibe, waardoor het voelt alsof je het sap eerder voor je gezondheid aan het drinken bent dan 'voor de lekker'. Rode bieten bevatten veel vitamine B, ijzer en foliumzuur. Ze hebben een bloedzuiverende werking, ontzuren het lichaam en kunnen een hoge bloeddruk verlagen.
Al ruim 20 jaar werken Klaus en Irmi Oberhofer conform bio-dynamische principes in hun appelgaard op de zonnige en droge Tarscher Schuttkegel. Op het hoogtepunt van hun rijpheid worden de appels met de hand geplukt en tot heerlijk sap geperst. Daarbij worden ook heerlijke melanges gemaakt met andere vruchten. Door korte, zachte verhitting blijven alle waardevolle ingrediënten behouden. De sappen bevatten geen toevoegingen zoals suiker, conserveringsmiddelen of antioxidanten en zijn veganistisch.
Vinschgau/ Val Venosta, gelegen ten westen van Merano, is het grootste droge dal in Alto Adige (Italiaanse Alpen), met minder dan 500 mm regen per jaar. Een uitstekend klimaat dus voor fruitteelt. Kenmerkend voor het gebied zijn de zonnige dagen, en ’s nachts de koele winden. De hoogte van de landbouwgebieden (tot zo’n 1100 meter) zorgt voor een lang rijpingsproces, waardoor appels en andere vruchten hun voortreffelijke smaak krijgen.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)