Ha! Wijnliefhebbers van riesling opgelet! Als je gerijpte riesling en nieuwe-wereldriesling kunt waarderen, dan is dit het sap voor jou. Je kunt hier daadwerkelijk aroma's van petrol in ontdekken, met dank aan de 'quitte' ofwel de kweepeer, een vrucht met - volgens de producent zelf - ook nog helende krachten. De tannines versterken de spijsvertering en helpen bij verkoudheid en ontstekingen. Mooie frisse volle smaakervaring met natuurlijke citrus- en rozenaroma's.
Al ruim 20 jaar werken Klaus en Irmi Oberhofer conform bio-dynamische principes in hun appelgaard op de zonnige en droge Tarscher Schuttkegel. Op het hoogtepunt van hun rijpheid worden de appels met de hand geplukt en tot heerlijk sap geperst. Daarbij worden ook heerlijke melanges gemaakt met andere vruchten. Door korte, zachte verhitting blijven alle waardevolle ingrediënten behouden. De sappen bevatten geen toevoegingen zoals suiker, conserveringsmiddelen of antioxidanten en zijn veganistisch.
Vinschgau/ Val Venosta, gelegen ten westen van Merano, is het grootste droge dal in Alto Adige (Italiaanse Alpen), met minder dan 500 mm regen per jaar. Een uitstekend klimaat dus voor fruitteelt. Kenmerkend voor het gebied zijn de zonnige dagen, en ’s nachts de koele winden. De hoogte van de landbouwgebieden (tot zo’n 1100 meter) zorgt voor een lang rijpingsproces, waardoor appels en andere vruchten hun voortreffelijke smaak krijgen.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)