Hoge-kwalititeitsappelsap, zwoel, zoet en met mooie zuren.
EVA Bio maakt gastronomische bergsappen, met appel als basis. Dit is een 100% sap van de Pinova, een gecultiveerd hoogstamras. Als het proeft, zou je bijna denken dat er tropische vruchten bij zijn geblend - ananas! - maar Pinova weet dit rijke exotische nectar helemaal op eigen houtje te produceren. Impressive!
Al ruim 20 jaar werken Klaus en Irmi Oberhofer conform bio-dynamische principes in hun appelgaard op de zonnige en droge Tarscher Schuttkegel. Op het hoogtepunt van hun rijpheid worden de appels met de hand geplukt en tot heerlijk sap geperst. Daarbij worden ook heerlijke melanges gemaakt met andere vruchten. Door korte, zachte verhitting blijven alle waardevolle ingrediënten behouden. De sappen bevatten geen toevoegingen zoals suiker, conserveringsmiddelen of antioxidanten en zijn veganistisch.
Vinschgau/ Val Venosta, gelegen ten westen van Merano, is het grootste droge dal in Alto Adige (Italiaanse Alpen), met minder dan 500 mm regen per jaar. Een uitstekend klimaat dus voor fruitteelt. Kenmerkend voor het gebied zijn de zonnige dagen, en ’s nachts de koele winden. De hoogte van de landbouwgebieden (tot zo’n 1100 meter) zorgt voor een lang rijpingsproces, waardoor appels en andere vruchten hun voortreffelijke smaak krijgen.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)