Sap van Dupont, wereldberoemd om zijn ambachtelijke en hoogwaardige calvados. Ze maken ook lekkere cider trouwens, maar het sap van deze appeltjes zijn niet vergist. Ja, zoet dus. Fris-zoet. Ja, appelsap met toegevoegde belletjes dus. Maar wat voor een appelsap! Heerlijk. Klasse. Prachtig. Mooie minerale tonen.
Het onvergiste appelsap wordt direct gepasteuriseerd om vergisting te voorkomen. Vervolgens wordt de Jus de Pomme onder natuurlijke koolzuurdruk gezet en ongefilterd gebotteld in champagneflessen met kurk en muselet. Goudgeel, biologisch, met een herkomstbenaming en een jaartal.
Als één van de allerbeste Calvadosproducenten maakt Domaine Familial Louis Dupont alleen gebruik van de eigen appelgaarden.Van de appelsoorten zijn sommige zoet (Rouge Duret), andere zuur (Rambault) of bitterzoet (Argile rouge, Binet rouge, Saint Martin, Mettais and Frequin).
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)