Een echte kruidige spätburgunder! Licht rood en lichtvoetig. zoals we dat kennen van de alcoholhoudende versies. Levendige rode besjes spartelen wat rond in een kruidenbadje, en je waant je zowaar in Baden. Deze Bickensohler ademt 'wijn', en dat maakt blij.
Waarom ze er dan weer zo'n fris blauw etiket op willen plakken, alsof het FA Ocean Breeze is, keine blasse Ahnung.
Al in de middeleeuwen werd er wijn gemaakt in het dorpje Bickensohl, gelegen in het Duitse Baden. Tegen 1814 stonden de wijnen van Bickensohl bekend als de beste van de Kaiserstuhl-regio. In september 1924 bundelden 45 wijnbouwfamilies hun krachten en richtten deze wijnbouwcoöperatie op. Wijngoed Bickensohler Weinvogtei is inmiddels al een eeuw jaar oud en 100 hectare wijngaarden groot. De druivenstokken staan gericht op het zuiden en zuidwesten, op warme löss en vulkanisch gesteente. Ze doen het vooral goed met hun 'Burgunders'.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)