Sinds Bavaria hun bier door de vacuumdestillatiemachine laat deacloholiseren is de het karakter van het bier veranderd. De maltsmaak verkeert wat meer op de achtergrond en het bier is nu ook volledig 0.0. In een blindproeverij was de helft van de biergeeks enthousiast. Ikzelf was nog niet zo gecharmeerd. Beetje stoffig nog.
Bavaria brouwt al sinds 1978 alcoholarm pils in de brouwerij Lieshout. Eerst puur voor de export naar het Midden-Oosten. Pas in 1988 werd Bavaria 'Malt' geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Lang waren ze marktleider op het gebied van alcoholvrij bier (die positie is inmiddels overgenomen door Heineken). In 2010 introduceerde Bavaria het eerste alcoholvrije witbier op de Nederlandse markt. Bavaria Malt werd gebrouwen volgens een speciaal brouwproces gevolgd door een vergistingsproces en een rijpingsstap, waarbij de gistcel normaal zijn werk doet, maar een uiterst kleine percentage alcohol produceert. In 2022 is Barvaria overgegaan op de-alcoholiseren middels vacuumdestillatie en is de naam Malt vervangen door 0.0.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)