Arensbak Rosé is een slimme bedrieger: het lijkt een lieve rosé, maar schurkt met zijn Petnat-vibe tegen spicy natuurwijn aan. De fles is een mooi staaltje cleane Deense esthetiek. Maar de inhoud, daar draait het om: een prikkelende mix van framboos, vlierbes en hibiscus met een subtiele punch van roze peper. Juicy en droog tegelijk, met een lange afdronk die weer bewijst dat alles fermentatie koning is. Drink 'm koel en geef hem een wijnglas, want dit is niet zo maar bubbelsap.
Arensbak is opgericht door de Deense broer en zus Vibeke en Christian Arensbak, samen met sommelier Emilie Øst-Jakobsen en voedingswetenschapper Bram Kerkhof. Hun productiemethode is gebaseerd op gefermenteerde thee (kombucha) en resulteert in een drank met minder dan 0,5% alcohol, daarna voegen ze botanicals toe voor een diepgaande smaakextractie en laten dat vervolgens rijpen op eikenhout om structuur en tanninen toe te voegen.
De verkoper heeft het over kreeftenbroodjes, gegrilde langoustines en een zomerse aardbeiensalade met tomaat en roze peper. Maar het maakt allemaal kein flaus aus, deze fles is net zo comfortabel op tafel tijdens een fancy etentje als bij een zomerse picknick.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)