Kombucha

Arensbak red

Gastronomische umamibom
Kombucha
Arensbak
Red
de rating van what to drink is 0.5 sterde rating van what to drink is 1 sterde rating van what to drink is 1.5 sterde rating van what to drink is 2 sterrende rating van what to drink is 2.5 sterrende rating van what to drink is 3 sterrende rating van what to drink is 4 sterrende rating van what to drink is 4.5 sterrende rating van what to drink is 5 sterren
aards
Biologisch

"Interessant..." Als je een wijnjournalist dat hoort zeggen tegen de producent tijdens een proeverij, dan kun je van die wijn maar beter geen doosje aankopen. Meestal geldt 'interessant' als een eufemisme voor _gggoooor_, maar bij alcoholvrij ligt dat anders. Bij \<0.5% ben ik dolblij als iets interessant is, en als het dan ook nog lekker is, dan is dat helemaal mooi meegenomen. Deze Arensbak red, bijvoorbeeld is écht lekker interessant. Een kombucha met hoge zuren, maar zonder azijnsteek. Fruit. Dan: een bijzondere, gronderige smaak van paddestoelen. Wablief? Umami! Na een paar uur in de open fles, zijn de fruitige aroma's vervlogen en krijg je nog meer notige, oxidatieve tonen. Umami extra. Een wilde drank.

Over de producent

Arensbak is opgericht door de Deense broer en zus Vibeke en Christian Arensbak, samen met sommelier Emilie Øst-Jakobsen en voedingswetenschapper Bram Kerkhof. Hun productiemethode is gebaseerd op gefermenteerde thee (kombucha) en resulteert in een drank met minder dan 0,5% alcohol, daarna voegen ze botanicals toe voor een diepgaande smaakextractie en laten dat vervolgens rijpen op eikenhout om structuur en tanninen toe te voegen.

Spijssuggestie

Ik zeg Shakshuka. Of iets met gekookte eieren. Koolschotels.

Prijsindicatie

18.50

Verkooppunt

Herkomst
Denemarken
Jaar
Inhoud
75cl
Promilage
<0.5
%
kCal/100ml
Suiker (gr/100ml)
go back pijl
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
🔥 Meld je aan voor de nieuwsbrief vol spannende tips om no & low te drinken!

Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)

Top! Bedankt voor je aanmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.