"Interessant..." Als je een wijnjournalist dat hoort zeggen tegen de producent tijdens een proeverij, dan kun je van die wijn maar beter geen doosje aankopen. Meestal geldt 'interessant' als een eufemisme voor _gggoooor_, maar bij alcoholvrij ligt dat anders. Bij \<0.5% ben ik dolblij als iets interessant is, en als het dan ook nog lekker is, dan is dat helemaal mooi meegenomen. Deze Arensbak red, bijvoorbeeld is écht lekker interessant. Een kombucha met hoge zuren, maar zonder azijnsteek. Fruit. Dan: een bijzondere, gronderige smaak van paddestoelen. Wablief? Umami! Na een paar uur in de open fles, zijn de fruitige aroma's vervlogen en krijg je nog meer notige, oxidatieve tonen. Umami extra. Een wilde drank.
Arensbak is opgericht door de Deense broer en zus Vibeke en Christian Arensbak, samen met sommelier Emilie Øst-Jakobsen en voedingswetenschapper Bram Kerkhof. Hun productiemethode is gebaseerd op gefermenteerde thee (kombucha) en resulteert in een drank met minder dan 0,5% alcohol, daarna voegen ze botanicals toe voor een diepgaande smaakextractie en laten dat vervolgens rijpen op eikenhout om structuur en tanninen toe te voegen.
Ik zeg Shakshuka. Of iets met gekookte eieren. Koolschotels.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)