Kombucha met in de neus licht azijn en een intrigerend, complex theearoma. Leuk om hier eens met je neus diep in te duiken Ik ruik vooral zwarte thee, met een beetje hooi en wat rokerigs. De smaak weerspiegelt de geur, maar is ook nog lekker fris en heeft een fijne mousse. Mijn vriend Wim raadt 'm aan bij kaasfondue en ik snap precies waarom: de afdrink is licht fris droog met tanninen en het is een echte palet cleanser. Ga het meteen proberen!
Ingrediënten: Druskininkai Bronwater, Suiker*, Thee (Brandnetel*, Hibiscus*), Gefermenteerde Theecultuur (Medusomyces Gisevi)*.
*Biologische grondstof
Acala is een Litouwse producent van theeën, in kombuchastijl of ongefermenteerd.
Oprichter van Acala is topsommelier Martyna 'emavi'ius. Champagnejurylid bij de Decanter World Wine Awards en meermalig finalist aan de Champagne Academy. Martyna was als sommelier jarenlang op zoek naar het perfecte alcoholvrije alternatief voor champagne en met zijn achtergrond kwam hij uiteindelijk tot het idee om thee te gaan fermenteren.
Als aperitief, bij een salade en goed bij de borrelplank en diverse visgerechten.
Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)