De FavorFlav FoodTop100 vond plaats in de ontbijtzaal van Hotel Krasnapolski in Amsterdam. In dezelfde zaal had ik (honderd jaar geleden) een keer ontbeten na een nachtje doorhalen. Dit keer was ik kraaknuchter en was Dries Roelvink er ook.
Lees hier wat ze het FavorFlav-boekje voor moois over mij te zeggen hadden:
"Vroeger kocht ze goedkope chianti bij de avondwinkel, die ze dronk uit de tandenborstelbeker van haar vriendje. Tegenwoordig blieft Esmee helemaal geen alcohol meer. Misschien een logisch gevolg als je er beroepsmatig zo’n 8.000 per jaar proeft, want is het niet zo dat alles in het leven op een gegeven moment verveelt? Filosofische vragen die bij sommigen pas opkomen na wat glazen wijn, maar die je ook gewoon kunt stellen na een kombucha, als het aan Esmee ligt. De van oorsprong wijnjournalist test nu álles alcoholvrij - ‘wijn’, ‘cider’, ‘spirits’, en deelt haar bevindingen op What To Drink; het eerste platform in de Benelux dat 0.0-drankjes eerlijk beoordeelt. Handig, want nog nooit waren er zoveel alcoholvrije alternatieven verkrijgbaar als nu."
Alle 100 genomineerden zaten aan lange tafels en kregen tijdens de uitreiking gerechten geserveerd van chefs van oa Tres en Vermeer. Yep! Lucky me.
De groter winnares was Karsu, op nummer 1, die in het echt nog mooier is dan op tv. En super sympathiek.
Thx FF! Het was een geweldige avond, met als persoonlijk hoogtepunt roch wel dat ik het telefoonnummer van Dries kreeg, en in de slipstream nog een bescheiden hitje scoorde op TikTok. 👇
Ik liet Dries blind een mousserende wijn proeven, en je moet zijn gezicht zien als hij erachter komt dat het alcoholvrij is. Goud. O nee, Fantastico.