Een alcoholvrije glühwein is zo gepiept. Check dit lekkere recept, of neem de short cut met een goeie alcoholvrije kant-en-klare versie.
Op Nu.nl mocht ik een paar jaar geleden nog vertellen hoe je zelf een goeie glühwein maakt, maar een goede alcoholvrije glühwein is niet heel anders:
Recept alcoholvrije glühwein
- Kook 500 milliliter thee en laat hierin twee kaneelpijpjes, zes kruidnagels en een in stukken gehakt bolletje nootmuskaat voor vijftien minuten zachtjes trekken.
- Zeef de thee en los hierin een kop witte suiker op.
- Voeg 1 liter alcoholvrije rode wijn toe.
- Warm de drank op tot net onder het kookpunt.
- Schenk de glühwein in een glas of mok en garneer eventueel met een sinaasappelschijfje en een kaneelstokje.
Tip!
Je kunt ook verse alcoholvrije glühwein maken met gewone alcoholhoudende rode wijn, en dan bij stap 4 de wijn wel eventjes laten doorkoken. De alcohol zal verdampen, dus geen zorgen. Maak je tegelijk voor vrienden die wél drinken, gooi dan na stap 3. hun deel over in een andere pan, die je opwarmt, maar niet laat koken. Maximaal tot 70 graden, want daarna verdwijnt de alcohol.
Lekker uit een fles
Voor een goeie RTD (ready to drink) glühwein, raad ik je deze aan:
De Landpartie ‘Glüher’ (ze mogen het geen -wein noemen) is biologisch en bevat ‘slechts’ 10 gram suiker per 100 ml (valt echt mee). Hij smaakt eigenlijk precies als alcoholhoudende glühwein uit een fles - lekker kruidig, vooral kruidnagel en fruitig met pruim en een vleugje sinaasappel. Garneer met een sinaasappelschijfje en kaneelstokje.